Drama Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Drama Eğitiminde İdeal Yaş Nedir? Drama Eğitimi Yaş Sınırı Var Mı?

Drama Eğitimi Almak İçin En Uygun Yaş Nedir?

Drama eğitimi, bireyler arası iletişimi ve etkileşimi geliştirerek bir hikaye ya da bir konunun oyun yoluyla ya da tiyatro etkinlikleri ile anlatılması temeline dayanan eğitim programıdır. Drama eğitimi çocukların ezbere dayalı eğitimden uzaklaştırılarak tamamen hayal gücüne ve yaratıcılığa bağlı bir eğitim almasını amaçlayarak hazırlanmış derslerden oluşmaktadır.  

Bu yöntemle çocukların gelişimine hızlı bir şekilde katkı sağlamaktadır. Ebeveynler drama eğitimi kaç yaşında başlar, drama eğitimi almak için en uygun yaş nedir ve drama eğitiminin erken yaşta faydaları nelerdir gibi pek çok sorunun yanıtını merak etmektedir. Şimdi drama eğitimi yaşıyla ilgili tüm merak edilenleri sizlerle paylaşacağız.

Çocuğum Drama Eğitimine Hangi Yaşta Başlamalı? – Drama Eğitimi için Yaş

Genellikle drama eğitimi almak için en uygun yaşın 5-6 yaş dönemi olduğu düşünülür. Ancak hem çocuk gelişim uzmanları hem de psikologlar, drama eğitiminin erken yaşta faydalarının çok daha fazla olduğunu, çocuğun bilişsel gelişim dönemini hızlandırdığını söylüyor. Artık eskisi gibi drama eğitiminde yaş sınırı yok. 

Çocuk drama kurslarında 18-36 ay aralığındaki çocuklar için ebeveynli drama eğitimleri de bulunuyor. Böylece çocuklar gelişimlerini destekleyici yaratıcı drama aktiviteleri ile erkenden buluşabiliyor. Eğer drama eğitimi almak için en uygun yaşın 3-4 yaş olduğunu düşünüyorsanız sizler de doğru bir tercih yapmış olur ve drama eğitiminin erken yaşta faydalarını görürsünüz.

Bunun haricinde ise drama eğitimi kaç yaşında başlar sorusuna en yaygın dönem olarak 4-6’yı söyleyebiliriz. Drama eğitimi, okul öncesi olarak 4 ve 6 yaşları arasında olan çocuklarda başlanabilir. Özellikle 7 yaş öncesi drama eğitimine başlamak çocukların gelişim dönemi olduğu için çok yararlı olacaktır. Drama eğitiminin erken yaşta faydaları arasında bu yaş grubu çocuklarda gelişen merak duygularını ifade edebilecek ve yanıtlayabilecek beceriyi kazandırması bulunur.

Drama Eğitiminde Yaş Sınırı Var mı? 7 Yaş ve Sonrası Geç mi?

7-9 yaşları arasında çocuklar için önemli bir dönemdir. Drama eğitimi kaç yaşında başlar sorusuna bu yaş aralığını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Bedensel farkındalığın ve güvenin oluşmaya başladığı bu dönemde drama eğitimi, çocukların özel ilgi alanlarını bulmak için önemli bir araç olmaktadır.

10-12 yaş aralığı çocukların sosyalleşme sürecine önem verdikleri bir dönemdir. Bu yaş aralığındaki çocuklar iyi ve kötüyü, gerçek ya da yanlışı kendileri arayıp karar vermeye çalışırlar. Drama eğitimi bu noktada çocukların genelleme ve kalıp düşünceler oluşturmasına engel olmaktadır. Böylece çocukların özgün kimliğini bulmasına fayda sağlayacaktır. 12 yaş sonrası drama eğitimi çalışmaları çocukların genel kültür oluşumlarında oldukça önemli olmaktadır. Bu yaş aralığında drama eğitimlerinde kitap okuma, film izleme çalışmaları başlar ve yaratıcı drama temelli tiyatro eğitimine ilk adım atılmış olur. Drama eğitimi kaç yaşında başlar sorusuna bu noktada belli bir yaş aralığı vermek yanlış olacaktır. Çünkü drama eğitimi çocuklar için ne kadar erken yaşta başlanırsa o kadar etkili olabilecek bir eğitimdir.

Drama eğitimi erken yaşlarda başlandığında çocukların ilerleyen yaşamlarında daha özgüvenli ve aktif kişiler olmasını sağlamaktadır. Yaratıcı drama eğitimleri ile çocuklar doğaçlama, rol yapma, hikayeye uygun hareket etme ve kendini oyun ile anlatma yollarını öğrenir. Öğrendiği bilgiler ve edindiği beceriler ile hem okul hayatında hem de sosyal yaşamında başarıyı garantilerler. 

Drama Eğitimi Yaşı - 18 Ay’dan 17 Yaşa Kadar Tüm Çocuklar Katılabilir!

Drama eğitiminin çocuklara faydaları konusuna değindik. Drama eğitimi almak çocuklara güven kazandırır ve geleceğe başarılı bir birey olarak hazırlanmalarını sağlar. Her yaştan çocuk bu nedenle drama eğitimi alabilir.

Önemli sanatsal ve kültürel yatkınlığı artırabileceği, doğru eğitimi alabileceği, keşfetmeyi, merak etmeyi ve sorgulamayı öğrenebileceği bir eğitim kurumu bulmaktır. Emin olun çocuğunuz her yaşta, farklı bir özelliğini keşfedecek! Çünkü yaratıcı drama eğitimleri çok yönlü farkındalık kazandırıyor.

[widget-172]

Yorum Yap

Bilgi Al - Kayıt Ol
Bilgi Al - Kayıt Ol En Yakın Şubemiz İçin Tıklayın.