Drama Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Drama Eğitiminin Çocuğa Faydaları Nelerdir?

Drama Eğitimi Çocuğun Gelişimini Nasıl Etkiler?

Drama eğitiminin faydaları, gelişim döneminde çocuğu olan tüm ebeveynlerin merak ettiği bir konudur. Drama eğitimi çocuğun gelişimini nasıl etkiler sorusunu yanıtlamadan önce konuya, drama eğitiminin tanımıyla başlamak daha doğru olur. 

Drama eğitimi, çeşitli teknik, oyun ve yöntemlerle çocukların ezbere dayalı okul sisteminden uzaklaşarak tamamen yaratıcılığa ve üretmeye bağlı bir program dahilinde eğitim almasıdır. Grup etkinliği olarak yapılan drama eğitimi, çocuklara özgür bir eğitim anlayışı ile kendilerini gerçekleştirme imkanı tanıdığı için aileler, çocuklarının kişisel gelişimine destek olmak için yaratıcı drama kurslarına başvurur. Şimdi gelelim, drama eğitimi çocuğun gelişimini nasıl etkiler sorusuna…

Dramanın Çocuğun Gelişimine Faydaları

Dramanın çocuğun gelişimine faydalarından ilki; sanatsal duyarlılığını, kendisi ve diğer kişilerle dünya hakkındaki bilinci artırmasıdır. Çocuklar öğrenme sürecinde etkili bir şekilde yer alarak düş gücünü, imgeleme yeteneğini ve duyularını ortaya koyar, bu sayede de hayata daha mutlu bakmaya başlarlar. Elbette dramanın çocuğun gelişimine faydaları bununla sınırlı değil. 

1. Dil Gelişimini Destekler – Drama Eğitiminin Çocuğa Faydaları 

Dramanın çocuk gelişimine faydaları arasında en önemli olanı dil gelişimidir. Çocuklar dil gelişimini destekleyici drama eğitimi sayesinde konuşma, düşünme, dinleme ve anlama gibi önemli becerileri kazanırlar. Drama çalışmaları sırasında grupla kurdukları iletişim sonucunda doğal yollarla iletişim becerilerini geliştirirler. Drama derslerinde sözel beceriler kazanan çocuklar hem okul hayatlarında hem de sosyal hayatlarında daha başarılı olurlar. 

2. Sosyal Yaşam Becerileri Artar – Drama Eğitiminin Çocuğa Faydaları 

Drama eğitimi çocuk gelişimini nasıl etkiler sorusunun bir diğer yanıtı da tabii ki sosyal beceriler.. Drama eğitimi alan çocuklar arkadaşlarıyla takım halinde çalışmayı ve dayanışmayı öğrenir. Çocuk kendi içinde sosyalleşmeyi ve kendi çevresini oluşturmayı kavrar. Derslerin ve etkinliklerin yapısına göre tartışmayı, olayları yaşamayı, hayal etmeyi, yaratıcılığı, sosyal iletişimi ve gözlem yapmayı öğrenir. 

3. Soyut Düşünme Becerisi Geliştirir – Drama Eğitiminin Yararları 

Drama eğitimi çocuk gelişimini nasıl etkiler diye soran ailelere bir diğer özellik olarak soyut düşünme becerisi geliştirir demek yanlış olmaz. Drama eğitimi alan çocuklar doğaçlama ve rol yapma yeteneklerini geliştirerek karakterin nasıl davranması gerektiğine karar verirler. Böylece soyut düşünme becerileri ve yaratıcılıkları gelişir. Bu da dramanın eğitime etkilerindendir çünkü soyut düşünebilen çocukların derslerdeki başarısı da artar.

4. Özgüven Kazandırır – Drama Eğitiminin Yararları 

Drama eğitiminin çocuğa faydaları arasında en önemlilerinden biri de özgüvendir. Drama eğitimi alan çocuklar yaşıtları ve eğitmenleri ile sosyal bir ortamda yetişir. Kendini en iyi şekilde ifade etmeyi öğrenen çocuklar okul ve sosyal yaşamlarında kendini ifade etmekten çekinmez ve böylece özgüven kazanırlar. 

Dramanın Çocuğun Gelişimine Faydalarını Göz Ardı Etmeyin!

Drama eğitimi çocuğun gelişimini nasıl etkiler sorusuyla ilgili artık daha çok bilgiye sahipsiniz. Gelişim dönemindeki çocuğunuzun kavrama, iletişim kurma, ifade etme, sorumluluk bilinci ve özgüven kazanma gibi özellikleri edinebilmesinde drama eğitiminin önemli bir rolü var. 

Ayrıca dramanın eğitime etkileri ve çocuğun okuldaki motivasyonu artırma fonksiyonu da oldukça önemli. Çocuklar, yaratıcılıklarını geliştirdikçe derslerde de çok yönlü olarak düşünmeye başlar. Aynı zamanda drama eğitimlerinde uyum sağlamayı öğrenen çocuklar, okulda iş birliği, dayanışma ve paylaşmayı daha kolay benimserler.

[widget-172]

Yorum Yap

Bilgi Al - Kayıt Ol
Bilgi Al - Kayıt Ol En Yakın Şubemiz İçin Tıklayın.