Drama Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Drama Eğitimi Ne İşe Yarar? Çocuklar Sosyal Kaygılarını Yenecekler!

Drama Kursları ile Empati Kuran, Yaratıcı ve Pozitif Çocuklar!

Drama eğitimi son yıllarda ailelerin en çok başvurduğu eğitimlerden olmaya başladı. Bunun nedeni ise eğitimde klasik yöntemlerin eskisi gibi talep görmemesi, modern eğitim tekniklerinin benimsenmesi, teknoloji çağında çocukların belirli yaşam deneyimlerinden uzak kalması oldu. Hayata hazırlanan çocuklar; evlere kapandı, sosyalleşmekten uzak kaldı, ezberci bir eğitim sisteminin zararlarını gördü. 

“Drama eğitimi ne işe yarar?” sorusu da işte bu noktada ailelerin en çok sorduğu soruların başında gelmeye başladı. Drama eğitimi faydaları ve avantajlarıyla ebeveynleri kendine çekti. Dramanın hayal gücü zengin bireyler yetiştirmesi, sosyalleşmeye imkan vermesi, çocuklara özgüven kazandırması ve onların iletişim becerilerini geliştirmesi çok tercih edilmesinin başlıca sebepleri oldu. 

Siz de çocuklarınıza drama eğitimi aldırmak ve dramanın yararları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin…

Drama Eğitimi Yararları – Daha Mutlu Çocuklar Yetiştirmenin Anahtarı!

Drama eğitimi ne işe yarar sorunuza daha ayrıntılı bilgi verelim. Drama eğitimi; çocuğun farklı yaşantıları, olay ve durumları, duygu ve davranışları deneyimlemesi için geliştirilmiştir. Drama eğitimlerinde çeşitli etkinliklerle yeni bilgiler edinmesi, topluma uyum sağlaması, öz disiplin geliştirmesi, başkalarıyla ilişkiler kurması desteklenir. Yaratıcı drama kursları olarak karşımıza çıkan bu eğitimler; hayal gücünü geliştirici, ifade becerilerini destekleyici ve özgüven kazandırıcı uygulamalar içerir. 

Drama kurslarında, drama lideri ya da drama eğitmeni her hafta farklı bir etkinlik planlar. Bu etkinlikler çocukların farklı şeyler öğrenmesini sağlar, yeni durumlara uyum sağlama becerilerini geliştirir. 

Drama eğitimi yararları arasında ayrıca şunlar yer alır; 

  • Drama eğitimi çocukların iletişim becerilerini güçlendirir.

  • Bağımsız karar alma, özgün düşünebilme, inisiyatif alma becerilerini geliştirir.

  • Drama eğitimi özgüven geliştirir. 

  • Drama eğitimi, empatiyi kurabilmeyi öğretir. 

  • Drama kursu eleştirel bakış açısı geliştirmeye yardımcı olur.

  • Drama eğitimleri çocuğun hayal gücünü güçlendirerek yaratıcı düşünmeye katkı sağlar.

  • Konsantrasyonu artırarak dikkat dağınıklığını önler.

  • İfade etme becerilerini geliştirir.

  • Drama kursları ekip çalışmasına uyumlu bireyler yetiştirilmesine katkı sağlar.

  • Drama eğitimi sorumluluk bilinci aşılar.

  • Olaylara farklı bakış açılarıyla bakmayı öğretir.

  • Drama kursları topluluk önünde konuşma becerilerini artırır.

  • Topluluk önünde rahat konuşma ve hareket etme yeteneği kazandırır. 

  • Takım çalışmasını öğretir.

  • Sorumluluk almayı öğretir. 

  • Drama dersleri beden dili kullanımını öğretir. 

  • Alçakgönüllü ve yardımsever olmayı aşılar. 

  • Drama eğitimleri çocuğun kendini tanımasına yardımcı olur. 

  • Drama kursları yararları arasında stresi yönetmeyi öğretmesi de yer alır. 

  • Farklılıklara saygı duymayı öğretmesi drama eğitiminin faydaları arasındadır.

Drama eğitiminin faydaları arasında çocuğun yaşıtlarıyla okul öncesinde bir arada olması ve okula hazırlık yapması da yer alır. Drama kursları sayesinde çocuklar bir arada olurlar, sosyalleşirler, farklılıklara saygı duymayı öğrenirler. Yaratıcı dramanın faydaları çocuğun her anlamda başarılı olmasına katkı sağlar.

Drama Eğitiminin Faydalı Olması İçin Drama Etkinliklerini Planlarken ve Uygularken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Drama eğitimi yararları hakkında bilgi verdik ancak her drama eğitimi yararlı mı? Doğru planlanmadığında drama kurslarının herhangi bir faydasını görmeyebilir çocuklarınız. Dolayısıyla drama etkinlikleri planlanırken drama eğitmeninin belli başlı kriterlere uyması gerekir. 

Etkinlikler planlarken çocukların ilgilerinden, gereksinimlerinden, gelişim özelliklerinden ve yaşlarından yola çıkılmalıdır. Hedef ve kazanımlar belirlenmelidir. Çocukların yaratıcılıkları, problem çözme becerileri, karar verme becerileri, sorumluluk almaları ve disiplin kazanmaları gibi konulara öncelik verilmelidir. Drama çalışmaları ferah ve güvenli alanlarda yapılmalıdır. Drama çalışmaları sırasında kaybeden ya da kazanan olmamalıdır. Drama eğitimi için somut malzemeler kullanılmalı ve etkinlik sonrası değerlendirme yapılmalıdır. Aksi halde dramanın yararları görülmez.

İyi Bir Drama Kursu Seçerek Maksimum Fayda Alın!

Drama eğitimi yararları oldukça ilgi çekici ancak iyi bir drama kursu seçilmediğinde bu yararların görülmesi söz konusu olmayabilir. Drama kursları arasından seçim yaparken mutlaka çocuğunuzun yaşına, ihtiyaçlarına ve beklentilerinize göre eğitim planı yapan kurumları tercih edin. Drama kursu programını inceleyin ve aklınıza takılanları sorun. Drama kursu dersliklerini görmek isteyin, önceki kursiyerlerin ve velilerin yorumlarını okuyun. Drama eğitmeninin deneyimini de sorgulayın mutlaka. 

Drama eğitiminin faydaları, kursun kalitesiyle doğru orantılıdır, unutmayın. Drama kursu seçiminde fiyattan önce kaliteyi sorgulayın. Drama eğitimi ne işe yarar sorunuza detaylı yanıt almak için eğitim danışmanlarımızla iletişime geçebilir, drama kursu programımızı öğrenebilirsiniz. 

[widget-172]

Yorum Yap

Bilgi Al - Kayıt Ol
Bilgi Al - Kayıt Ol En Yakın Şubemiz İçin Tıklayın.