- Konu Başlıkları
- Yaratıcı Drama Öğrencilere Ne Kazandırır? Yaratıcı Dramanın İşlevi
- Yaratıcı Dramanın Önemi Nedir?
- Yaratıcı Drama Kazanımları - Siz de Çocuğunuzu Daha İyi Yetiştirmek İster misiniz?
Yaratıcı Drama Öğrencilere Ne Kazandırır? Yaratıcı Dramanın İşlevi
Yaratıcı dramanın öneminden önce kısaca dramanın tanımını yapalım. Drama, çocukların sosyal, ruhsal, zihinsel ve fiziksel birtakım beceriler kazanabilmesi için sahne ve doğaçlama çalışmalarından faydalanan bir türdür. Yaratıcı dramanın işlevi, çocukların yaratıcılığını, hayal dünyasını ve farkındalığını iyileştirmek, üretkenliğini en üst seviyeye çıkarmaktır.
Yaratıcı drama kazanımları, her yaş grubunda farklı olabilir. 18-36 ay ebeveynli drama kursuna katılan çocuklar ifade becerilerini geliştirirken 12 yaş drama kursuna katılan bir çocuk ergenlik döneminin stresinden kurtulup özgüvenini inşa edebilir. Yaratıcı drama öğrencilere ne kazandırır sorusunu kısaca açıkladık, şimdi yaratıcı dramanın öneminden bahsedelim…
Yaratıcı Dramanın Önemi Nedir?
Yaratıcı dramanın önemi en çok oyunla öğrenme metodunun çocuklar tarafından çok sevilmesi ve alışkanlıkların farkında olmadan kazanılmasıyla maksimum etki yaratmasında kendini belli eder. Aslında dramanın önemini tek bir başlık altında açıklamak yetmez. Çünkü çocuk gelişiminde sosyal, ruhsal, fiziksel, zihinsel ve dil gelişiminde doğrudan etkilidir. Yeni şeyler düşünmeleri, farklı kültürleri tanımaları, problem çözme kabiliyetlerini geliştirmeleri, rahatlamaları ve ailelerinden ayrı sosyal bir ortamda özerklik kazanmaları, çocuklar için yaratıcı dramanın önemi olarak sayılabilir.
Ayrıca yaratıcı drama kazanımlarından olan öz disiplin, güven, sosyal farkındalık, estetik, iş birliği ve paylaşma duygusu da yaratıcı dramanı önemini anlatmaktadır. Yaratıcı drama öğrencilere ne kazandırır, çocuğumu neden drama kursuna göndermeliyim diye merak eden aileler için de yaratıcı drama kazanımlarının devamını şu şekilde sıralayabiliriz:
-
Esneklik,
-
Koordinasyon becerisi,
-
Mutluluk,
-
Sosyal çevre edinme,
-
Hafıza becerilerini iyileştirme,
-
Öz disiplin ve öz saygıyı geliştirme,
-
Aktif dinleme pratiği yapma,
-
Takım çalışmasını ve bir bütünün parçası olmayı öğrenme,
-
Doğru nefes alıp vermeyi öğrenme,
-
Topluluk önünde konuşma heyecanı ve kaygısını giderme,
-
Ritim duygusunu geliştirme,
-
Arkadaşlık kavramı ile tanışma,
-
Stres faktörünü azaltma,
-
Hayal kurma,
-
Gözlem becerilerini geliştirme,
-
Akıcı konuşmayı öğrenme,
-
Doğaçlama yapma ve hızlı düşünme,
-
Zihinsel odaklanmayı artırma,
-
Sanatsal aktivitelere ilgi duyma,
-
Öz düzenlemeyi benimseme,
-
Dil gelişimini sürdürme,
-
Matematik işlemlerini öğrenme,
-
Duygularını harekete geçirmeyi ve otokontrolü keşfetme,
-
Çatışma çözümümü öğrenme,
-
Faydalı bir hobi edinme,
-
Sözlü ve sözsüz ifade becerilerini geliştirme,
-
Daha anlayışlı, empatik ve hoşgörülü olma vs.
Yaratıcı Drama Kazanımları - Siz de Çocuğunuzu Daha İyi Yetiştirmek İster misiniz?
Bilinçli, çocuk gelişimine önem veren ebeveynler, uzmanların drama derslerine teşvik ettiklerini bilir. Özellikle de içe kapanma, asosyallik, çekingenlik belirtileri veren, okulda akran zorbalığına uğrayan, telefon veya tablet bağımlılığı bulunan, kendini ifade etmede yetersiz kalan ve sosyal çevresine uyum sağlayamayan çocuklar için yaratıcı dramanın önemi ve etkileri daha da fazladır.
Eğer çocuğunuzun yaratıcı drama kazanımları sağlamasını istiyorsanız, kreş yerine onun için çok daha verimli olabileceğine inandığınız sosyal bir etkinlik arıyorsanız Drama Akademi’nin yaratıcı drama kursunu kesinlikle önerebiliriz. Üstelik her yaşa uygun olarak hazırladığımız drama kursu programımız da var… Gelin ona kendisi olmak için imkan tanıyın…
[widget-172]